Who to blame?

Jag har ett konstant dåligt självförtroende. Även om det inte syns utåt så finns det en ständig inre konflikt i min skalle. Jag har tryckt ner mig själv i så många år. Jag kan skylla på andra, på situationer. Men den riktiga boven i dramat är ju faktiskt jag själv.

Visst, jag menar.. det finns situationer som har påverkat min självbild.. kanske mer än jag vill erkänna. Men kan jag skylla på det? Kan jag skylla på mina osäkra "klasskamrater" som stötte ut mig i idrottsklassen, gympatränarna som inte alltid var så snälla som man kunde önska? Kan jag skylla på mina föräldrar som varit överbeskyddande och delvis därigenom fått mig att tro att jag inte klarar ngt själv? Vem ska man skylla på?

Jag vill inte skylla på någon. Jag vill bara sluta tänka nervärderande tankar om mig själv och mitt utseende. Folk kan säga åt mig 10.000 gånger att jag varken är särskillt fet eller ful. Att jag är en snäll människa. Men, va fan hjälper det när jag inte kan se det själv?

Dessutom så tror jag att det är många fler än jag som mår så här. Jantelagen har på något sätt blivit en reviderad lag, gått till överdrift. Du får inte tycka att du är bäst på något. Du får inte ens tycka att du är okej.

Jag är trött på det här. Så nu ska fanemig steken vändas, nästa blad börjas skrivas.. o.s.v...
Frågan är bara hur. Tankar som blivit automatiserade efter lång tids inprogramering ska nu börja programeras om...

Önska mig lycka till...

RSS 2.0