Lycky me!

Träffade Pikos! En av mina allra bästaste vänner genom tiderna.
Vi gick på världens långpromenad.. skönt att träffa henne! Hon pluggar i England och är borta alldeles för ofta!

Skönt att få snacka av sig och höra hur hon haft det..

Skönt att få prata med nån om P som inte känner honom alls.. hon tycker att det verkar som om jag haft tur..
I guess I have :)

Appråpå idioter i trafiken..

Om man står i en låååång kö vid ett rödlyse.. å så plötsligt, blir det grönt..
Tänk om då alla hade etta i beredskap och började smårulla lite framåt.. vad smidigt det skulle gå att komma iväg.

Men NEJ, istället väntar man tills personen framför åkte 20 meter innan man startar motorn, lägger i ettan och saknta brummar iväg.. (inte riktigt men ni förstår poängen)

goooh... gaaah. Jag kanske ska börja cyckla istället?? hmm..

När jag nu ändå är igång...

Kom jag på en sak till som stör mig!

Idioter i trafiken

Why oooh why måste det finnas så mycket idioter bakom rattarna på bilarna i vårt avlånga land?? Why?
Jag blir tokig. Okej att man inte ska köra långsamt, dom som gör det irriterar mig rätt bra dom med.. Men om man nu kör i rätt hastighet, varför då lägga sig två millimeter bakom mitt ärlse och trycka på. TROR NI ATT NI KOMMER OM FORTARE DÅ?? Det ända som händer är att jag blir stressad och irriterad och väntar extra mycket med att svänga in, bara för att jävlas tillbaka. Assholes.

Rekordet togs ändå av killen i den stora bilen som genomförde just detta ärseltryckartrick på väg hem från Dalarna. Jag menar kom igen, är det en sån väg att det är vajrar på bägge sidor.. då kommer du inte förbi förrens det blir två filer, hur jävla nära och långt till vänster du en kör. fatta!

Eller den tokigaste omkörningen (läs kamakaziomkörningen) jag någonsin sett. Fine, det var bråskande att komma upp Midsommarafton och allt, men hellre komma fram lite senare än aldrig komma dit över huvudtaget. Vi låg rätt många bilar i en charmig karavan på motortrafikleden. Några bilar fram kör två segisar, som ja man vill ramma ut i diken, men nej. Man vet vad allmänt hyfs är..

En raksträcka, den första på länge. Och om oss viner bilarna i fel körbana. Säkert fem bilar kör om samtidigt, och kör om varandra fram och tillbaka som att det var ett störtlopp. PÅ FEL SIDA AV VÄGEN! Helt plötsligt bromsar dom alla in, en polisvan står parkerad längs vägen. Men poliserna står med ryggen mot oss!! Dom missar hela spektaklet. Tur för förarna, för om jag varit polis den dagen, hade jag ryckt körkortet ur händerna på dom, stampat, spottat och pekat finger åt det, för att slutligen knögla ihop körkortshelvetet till en boll och ätit upp den.. Så det så.

Tillägg

Glömde skriva att jag bara har 1 semestervecka. Iaf just nu. 3 underbara, soliga, glassiga och roliga veckor väntar i Augusti. Först ska jag bara jobba en månad.. och börja känna mig hemma i min nya lägenhet. Utan micro. Jag kommer bli smal till semestern iaf! tjoho!

Första semesterveckan = flyttångest

Ja ja ja...
Hade jag bara tagit tag i det hela och BÖRJAT flytta så hade jag varit klar nu. Men det gjorde jag inte, okej!
En vecka har gått, min första semester vecka..

Lite kul har hänt iaf, Midsommar i Dalarna.. P (för att använda mig av Nicoles hemliga kodspråksförkortning) var med upp. Spännande.. men ganska läskigt. Där sitter jag i en bil, på väg upp till en släkt, med en varelse bredvid mig som snart ska presenteras.. som vadå?! Som tur var slapp jag den presentationen då min skvallertant till moster redan hade förvarnat alla. puh.

P konstaterade iaf att jag faktiskt var hans tjej nu. Jag som är livrädd för sånna titlar... but I think I like it..

Sen har som sagt resten av semestern gått åt till att flytta. "Sakta men säkert" är mitt motto. Fungerar inte det så kör jag med "Gör aldrig idag vad du kan göra imorgon" eller i allra värsta fall "Ordning är till för idioter, genier behärskar kaos"
´
Just nu är jag nog på ordsråk nummero tre. För visso har jag fått in alla mina grejer i nya lyan och städat ur den gamla, Problemet nu är bara att det var fullt i den nya efter första lasset. Nu hägrar minst dubbelt så mycket på alla öppna ytor, i kartonger, på golvet.. till och med i badrummet. Men som sagt, gör inte idag.. vad jag kan göra imorn...

Ikväll ska jag träffa Erika!!

Guten nacht

zzzz...

Att jobba bakis är tamejtusan ingen hit.. Tänk att tiden kan gå så långsamt... zzzzz

Kul att se Pontus och Jocke på jobbet idag, jag kan iallafall gotta mig i att jag inte har det värst.. Det finns dom som är mer bakis än mig! hehe..

Skadjegläden lindrar huvudvärken en gnutta ändå.

Knas-Nicole!

Eftersom min supersöta väl Nicole är så gullig och tippsar om mig på sin blogg måste jag ju bara göra det samma! (Visste inte att man gjorde så ny som jag är)

www.frokenericssons.blogg.se

Nästan lika bra (kanske tillåme bättre) än mig på att analysera.. :) Knasigt men roligt!!


Justin Timberlake VIP

Okej, jag kan förstå att folk blir "Stureplansberoende"... faktiskt!
Nu menar inte jag att jag ska börja hänga vid svampen varje kväll. Bara att jag kan förstå hur det kan komma sig att vissa andra gör det. Gör allt för att hamna på den där listan..

Justin Timberlake kom till Sthlm. Eftersom mitt jobb samarbetar med en av spontorerna så blev vi medbjudna av dessa. Jag fick en av det åtråvärda biljetterna.. inte helt fel.

FÖRFEST Man glider in på Golden gate vid globen, går upp i ett stort rum med gratis bufé och drinkbiljetter. Mycket trevligt, jag, Joyo; Danne och en kompis till honom..

KONSERT Oh my, he can dance!! Dansarna var inte dåliga dom heller. Jag har alltid stått och hävdad att Justin inte alls är så snygg som alla säger, men med risk att låta som en fjortis.. damn.. he´s hot! hehe... Timberland var fan grymt det med, även om jag med svansen mellan benen fick erkänna att jag inte visste vem det var.. hehe

EFTERFEST Café Opera. Vi hinner knappt visa upp VIPkortet innan vi släpps in före hela kön. Töntigt I know, men som sagt, jag kan förstå att folk kan bli beroende av den känslan. Känna sig bättre än andra, att man är någon.. Festen sen var väl sådär, trevligt med gratis dricka, rätt bra musik, men VIP avdelningen var så liten och det var så mycket folk...

Men som sagt, en GRYM kväll.. å hur pinsamt det än är att säga.. det är rätt soft att bli VIPbehandlad..
Men jag nöjer mig i alla fall med mina sunkhak och söta vänner fortsättningsvis..

Efter-efter-festen var inte dum den heller... hehe.. Tre fulla karlar + mig i en liten etta...

Lite tugnt att jobba idag.. haha

Måleri målera!

Man kanske ska lämna dagsrapport också? Berätta vad man gjort under dagen.

Jag har målat! Jag och pappa, hela dagen! Sparrisgrönt och sweet cream!
I min nya lägenhet.. så går det när man blir utkastad ur sin drömlägenhet ett år tidigare än bestämt (andra hand) då får man en ny lägenhet.. I VASASTAN!!

Som en vis kvinna en gång sa: Jag bor i Vasastan.. Å DET GÖR INTE DU!

ho ho

Ny blogg..

Ett jävla tjat hit och dit gällandes bloggar.. blog this and blog that..

Tänkte att för i tusan, jag ger det en chans..


Så vad skriver folk om i sina omtalade bloggar, man måste väl på sätt och vis hitta sin egen unika nish...


Mode verkar vara en hit, men eftersom jag en gång faktiskt gått klädd i Baffalo (även om det var länge sen) är jag i och med det bannlyst från modebloggandet..

Kärlek då? Kul kanske med singelbloggar.. Men om jag så var ute och singelraggade varje kväll, inte 17 vill jag lägga ut det så folk kan läsa? Eller.. tveksamt. Den som lever får se.
Sport? Uteslutet.. vad är egentligen en offside?

Man kanske får tänka annorlunda.. vad är jag riktigt, riktigt bra på?
Jo..gnälla! There it is! Ni ska få veta allt om serviceyrket, om folk och fä som entrar min butik för att förpesta min dag en gång för alla! Men varför nöja sig med det?? Det finns så mycket att gnälla över.. Här kommer några exempel:

* Mobiler på tunnelbanan
-Jag vet vad alla tänker när man säger det, åååå du låter som en gammal gnällig kärring. Well so be it! Nu pratar jag faktiskt inte om folk som pratar i telefon om dittan och dattan. Jag menar dom som fullkomligen skriker ut sina privatliv!
Nej! Jag vill inte veta om du tror att du kommer att vara otrogen mot killen du dejtar, vilket är synd för han är åå så kär i dig.
Nej! Jag vill inte veta att du äntligen ska få operera in dom där sillisarna du drömt om i hela ditt plantinablonderade liv.
Nej! Jag ville inte veta nånting om ditt sexliv!
Jag vill inte, faktiskt. Vill jag höra sånt skvallar så pratar jag med nån av mina skvallrande vänner eller läser veckans Nu..allright?

*Musik på tunnelbanan.
-Whats wrong with you people!! Jag tror inte att gud (eller vem det nu var) skapade högtalarfunktionen i mobiltelefonen för att man skulle sitta och spela musik högt på tuben. Kom igen! Okej folk som sitter med hörlurar i öronen och väldigt hög volym.. inte mig emot.. Men arabisk, pop, hiphopmusik skrålande hööögt ur högtalarna.. why ooooh why?? Jag orkar inte ens fortsätta....

*Taskig inställning
Här räknas inte mitt gnäll in eftersom jag skriver ner det, man kan trycka bort sidan, utan sånna som förpestar andra människor i sin vardag för att dom själva lever pissliv. Jag menar, jag jobbar med service. Klart att vi ska göra allt för kunden and so on. Men kom igen, kunden har ta mig tusan sällan rätt.. SÄLLAN!
Det bästa är när dom kommer in. Man trycker fram deras nummer, ler och säger som på beställning, "Vad kan jag hjälpa dig med?" Vad får man då till svar?
-"Jaaa, vi får väl se om du KAN hjälpa mig??"
-"Jag har en jävla massa problem"
-"Vart kan vi ställa oss, jag har en lista här med saker som är fel"
-"Vet du hur länge jag har väntat.. bla bla bla bla..."
-"Jag vill hellre prata med en kille som kan teknik"
-"Jag har pratat med kundtjänst i 1h och dom kan inte hjälpa mig"
Eller så är vissa bara allmänt otrevliga, jag menar om man kommer in och beter sig som ärseltomtar redan från start.. varför ska då jag stå där, ta skit och vara trevlig tillbaka?? My ass!

*Allmänt idioti
Förra veckan, följande sker. Kund kommer in och går fram till mig i kassan, äldre dam med gnäll-snoffsig-look.
Kund: Jag vill ha 15st presentkort på 150kr styck!
Jag: Absolut!
Jag igen: Nää men oj, jag är väldigt ledsen men dom är slut, har har bara tre stycken kvar. Jag ska höra efter med lageransvarig för säkerhets skull.
Kund: Ser jävligt sur ut.
Jag och lager ansvarig letar, går ut till kunden beklagar oss och frågar om vi ska se efter om det finns i en annan butik. Kund gnäller och tjurar rätt allmänt. Till storyn hör att hon jobbar inom samma företag.
Kund: Jaha, och vad tror ni att man kommer tycka högre upp inom företaget då dom får höra att ni inte ens har några presentkort i butiken?!
Fortsätter gnälla på och går ut..
Varför, varför, varför kommer man inte på förens hon gått vad man skulle svarat på den frågan!? Nämligen..
Jag: Ja du, att varor kan ta slut i butiker tror jag faktiskt att dom har full förståelse för. Men att vi har en taskig attityd jämtemot varandra inom företaget, det tror jag dom ser värre på.
Ha! Den hade suttit som en smäck!! Dessutom kollade jag upp henne på intranätet.. Hon jobbar under omställning, finns ingen plats för hennes "kompetens" HA HA!

Nä nu ska jag inte gnälla mer för idag.. Jag tänker inte ens gnälla över att det är måndag imorn.. Tre dagar kvar att jobba innan 1½ veckas semester. Plus att jag ska på Justin Timberlake på tisdag!! Förfest, konsert, efterfest. Gratis! Mitt jobb är rätt bra ibland.. olala..

Well well.. fan det va rätt skönt att skriva av sig!

Over and out!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0